Kelner, barman, barista
- 08 luty 2020
Jak wydobyć z kawy najlepszy smak?
Jakie są sposoby parzenia kawy?
Jak wykonać tęczowe szoty?
Czy mohito może być bezalkoholowe?
O te i inne zagadnienia możemy zapytać nasze uczestniczki kursu „Kelner, barman, barista”. Pod koniec stycznia beneficjentki projektu „Młodzi i aktywni – kompleksowe wsparcie osób biernych zawodowo do 29 roku życia – II Edycja” miały możliwość poznać tajniki przygotowywania przepysznej kawy, koktajli, drinków itp.
Kurs „Kelner, barman barista” to połączenie zajęć praktycznych z teoretyczną nauką serwowania oraz przygotowywania napojów zimnych, ciepłych i alkoholowych. Przekazuje kompleksową wiedzę i przygotowuje do pracy w kawiarni, restauracji oraz barze. Kurs skierowany jest nie tylko do osób chcących pracować w danym kierunku, ale również dla pasjonatów, amatorów. Jest to szansa dla początkujących, aby otrzymać dawkę zaawansowanej wiedzy i umiejętności.
To, czego w trakcie tygodniowego szkolenia "Kelner, barman, barista" nauczyły się nasze uczestniczki, ich zmagania oraz wyniki pracy można podziwiać w galerii.
https://olecko.zdz.bialystok.pl/aktualnosci/290-kelner-barman-barista.html?tmpl=component&print=1&layout=default#sigProIdabfe61d411