Olecko

Szkoła i Ośrodek Kształcenia

Szkolenia

Dekorowanie tortów z modelowaniem figurki z masy cukrowej

dekorowanie tortów figurki z masy cukrowej ZDZ Olecko

Kurs doskonalący w branży cukierniczej

Cel szkolenia

Na szkoleniu z dekorowania tortów oraz modelowania figurek z masy cukrowej dowiesz się krok po kroku jak poprawnie złożyć tort, jakie kremy są najlepsze, jak precyzyjnie wykonać tynk, jak przygotować idealny drip cake oraz jak wykonać figurkę z masy cukrowej (miś lub myszka).

Program szkolenia

Program szkolenia z dekorowania tortów z figurkami z masy cukrowej obejmuje 12 godz. zajęć dydaktycznych z czego całość stanowi praktyka. Został opracowany zgodnie z Rozporządzeniem MEN z dnia 19 marca 2019 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych. Przewiduje poznanie przez uczestników następujących zagadnień:

  • Masy i kremy do przekładania tortu
  • Składanie tortów
  • Technika tynkowania tortów
  • Idealny drip cake
  • Modelowanie figurki z masy cukrowej

Po zakończeniu kursu otrzymasz zaświadczenie o ukończeniu szkolenia "Dekorowanie tortów z modelowaniem figurki z masy cukrowej" zgodne z Rozporządzeniem MEN wraz z suplementem.

Dodatkowo każdy uczestnik szkolenia zabiera przygotowany przez siebie tort oraz figurkę z masy cukrowej.

Organizacja szkolenia

Proponowane przez nas szkolenie dekorowania tortów z figurkami z masy cukrowej jest kursem dwudniowym prowadzonym w systemie weekendowym (sobota lub niedziela). Kurs odbędzie się w pracowni gastronomicznej w Ośrodku ZDZ w Olecku.

Maksymalna liczba uczestników: 6 osób.

Koszt dwudniowego szkolenia wynosi jedynie 500,00 zł.

Wszystkie informacje związane z organizacją zajęć przekazywane są osobom zainteresowanym mailowo lub telefonicznie przed rozpoczęciem kursu.

Prowadzący na kursie

Szkolenie z dekorowania tortów oraz modelowania figurek z masy cukrowej poprowadzi osoba posiadająca kwalifikacje gastronomiczne oraz przygotowanie pedagogiczne. Dodatkowo ukończone liczne kursy z dekorowania tortów oraz kurs modelowania figurek z kolorowych mas cukierniczych prowadzone m.in. przez Angelikę Chwyć (złotą medalistkę Culinary World Cup Luksemburg!). Dodatkowo oficjalnie od 6 lat zajmuje się pieczeniem i dekorowaniem tortów oraz figurkami z masy cukrowej.

Rekrutacja na szkolenie

Osobą do kontaktu w sprawie organizacji kursu Dekorowanie tortów z modelowaniem figurki z masy cukrowej” jest Katarzyna Nalbach:

telefon: 87 520 26 35
mail: olecko@zdz.bialystok.pl

Co oferujemy?

Na szkoleniu z dekorowania tortów z modelowaniem figurki z masy cukrowej zapewniamy:

- realizację zajęć praktycznych prowadzonych przez doświadczonego instruktora

- profesjonalnie wyposażoną pracownię (każda osoba ma przygotowane w pełni wyposażone samodzielne stanowisko)

- niezbędne materiały i akcesoria do dekorowania tortów oraz modelowania figurek z masy cukrowej